Tra 29

ODLAZAK MLADIH RIJEČKE NADBISKUPIJE NA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VUKOVARU

Jutros, u 6 sati naš župnik vlč. Nikica ispratio je mlade iz župe,koji su se zaputili na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.
Susret će se održati 29. i 30. travnja, u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade, pod geslom „Krist, nada naša“ .
Sjetimo se u molitvama svih mladih koji će ovih dana svjedočiti svoju vjeru, neka ih dobri Bog prati na tom putu i zagovor naše Majke Marije.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/odlazak-mladih-rijecke-nadbiskupije-na-susret-hrvatske-katolicke-mladezi-u-vukovaru/

Tra 28

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Svibanj je mjesec kada na poseban način častimo i slavimo našu nebesku Majku. U našoj župi, svaki dan u 18:00 sati, (četvrtkom i nedjeljom u 17:30) molimo svetu krunicu na čast svibanjskoj Kraljici. Pozivamo i vas da nam se pridružite u molitvi, neka sve što činite bude vaša svibanjska pobožnost u čast našoj Majčici.
“To je, u stvari, mjesec u kojemu će kršćani u hramovima i u obiteljskim domovima gorljivije i srčanije uzdizati Mariji prinos svojih molitava i pobožnosti. To je ujedno mjesec u kome će više i obilatije silaziti na nas darovi božanskog milosrđa.” (Papa Pavao VI.)

Fotografija Župa Bdm Karmelske Rijeka.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/svibanjske-poboznosti-4/

Tra 25

DUHOVNA OBNOVA I EUHARISTIJSKO KLANJANJE SRIJEDOM U ŽUPI BDM KARMELSKE

 

Fotografija Župa Bdm Karmelske Rijeka.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/duhovna-obnova-euharistijsko-klanjanje-srijedom-u-zupi-bdm-karmelske-10/

Tra 24

BLAGOSLOV NOVIH CRKVENIH ORGULJA NA BLAGDAN BOŽANSKOG MILOSRĐA

Jučer, na blagdan Božanskog Milosrđa u našoj župnoj crkvi bilo je posebno svečano i radosno. Pod Svetom Misom u 10:00 sati Bogu na slavu i na čast Gospi Karmelskoj župnik vlč. Nikica uz prisustvo župnog vikara vlč. Tomislava, mons.Gabrijela i ministranata svečano je blagoslovio nove crkvene orgulje, čime je dovršena i posljednja stavka u uređenju župne crkve posvećene prije više od 150 godina. Župnik se sjetio svih svećenika koji su prošli kroz ovu župu, te im zahvalio što je svatko od njih na svoj način doprinijeo da naša crkva bude ovako lijepo uređena.
Zahvalio je i svima vama dragi župljani i prijatelji župe što ste svojim darom, što materijalnim, što duhovnim, sudjelovali da se ostvari i ovaj završni projekt.
Misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao župni mješoviti zbor” Lahor” uz orguljašku pratnju gđe. Danijele Marinović i gosp. Deana Grepe, te pod dirigentskim vodstvom gđe. Anite Rončević.
U misno slavlje svojim uskršnjim koncertom uveo nas je naš župni zbor ” Lahor”, te na kraju koncerta župnik je u znak zahvale podjelio prigodne poklone voditeljima zbora.
Druženje se nastavilo uz domijenak u župnoj dvorani, uz pjesmu i bratsko druženje.
Također zahvaljujemo i mladima koji su donjeli i namjestili orgulje. Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju i prate svojim molitvama kako bi ova župna zajednica po Božanskom Milosrđu rasla i napredovala.
Božji blagoslov!

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/blagoslov-novih-crkvenih-orgulja-na-blagdan-bozanskog-milosrda/

Tra 23

ČAS BOŽANSKOG MILOSRĐA – Isuse, uzdam se u tebe!

Danas u tri sata popodne, u Času Božanskog Milosrđa župnik vlč. Nikica izložio je Presveti Oltarski Sakramenat u spomen na Isusovo trpljenje i umiranje na križu, koje se dogodilo u tri sata popodne. To je čas najvećeg Milosrđa za svijet.
Molitvu smo započeli pjesmom, te krunicom Božanskom Milosrđu, zatim je svećenik započeo klanjanje, te će biti i mogućnost za sv. ispovijed.
Presveti Oltarski Sakramenat biti će izložen do večernje sv. mise u 18:00 sati, pa još stignete doći se pokloniti Milosrdnom Ocu.
“Duše, koje šire slavu Mojeg milosrđa, štitit ću u cijelom njihovom životu kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče. U času smrti neću im biti Sudac, nego milosrdni Otkupitelj. U tom posljednjem času duša nema ništa za svoju vlastitu obranu nego Moje milosrđe. Blago duši koja se u životu uranjala u izvor milosrđa, jer je pravednost neće dostići.”(Dn 1075)

“Onim svećenicima koji šire i proslavljaju Moje milosrđe dat ću posebnu moć, pomazat ću njihove riječi i srca ću dirnuti onima kojima govore.”(Dn 1521)

“Sve duše koje časte Moje milosrđe, šire njegovu slavu i ohrabruju druge duše pouzdavati se u Moje milosrđe, neće doživjeti užasa u svom smrtnom času. Moje milosrđe će ih štititi u toj posljednjoj borbi.” (Dn 1540)

“Reci dušama, neka ne postavljaju nikakav bedem u svojim srcima prema Mojem milosrđu, jer ono želi djelovati u njima. Moje milosrđe djeluje u svim srcima koja otvore svoja vrata za njega.Kako grešnik, tako i pravednik potrebuje Moje milosrđe. Obraćenje, kao i ustrajanje u njemu, milost je Mojeg milosrđa. Duše, koje teže savršenosti, posebno trebaju slaviti Moje milosrđe, jer punina milosti, koje im darujem, teku iz Mojeg milosrđa. Ja želim, da se te duše odlikuju neograničenim povjerenjem u Moje milosrđe. Ja Sam bavim se posvećenjem takvih duša. Sve ću im dati što im je potrebno za njihovo posvećenje.” (Dn 1577-1578)

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/cas-bozanskog-milosrda-isuse-uzdam-se-u-tebe/

Tra 22

NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA – BIJELA NEDJELJA

Na blagdan Božanskog Milosrđa sv. mise u našoj župi su u 10:00 i 18:00 sati.
Pod sv. misom u 10 sati biti će blagoslov novih crkvenih orgulja, kojim prethodi koncert župnog mješovitog zbora ” Lahor”.
U času Božanskog Milosrđa u 15:00 sati župnik će izložiti Presveti Oltarski Sakrament, te vas pozivamo da se dođete pokloniti Milosrdnom Ocu.
Nedjelja božanskog milosrđa slavi se u nedjelju nakon Uskrsa. Posvećen je Božanskom Milosrđu, koje je promovirala poljska redovnica, sv. Faustina Kowalska. Neslužbeno je slavljen od 1985. g., a papa Ivan Pavao II., proglasio ga je blagdanom cijele Rimokatoličke Crkve, 30. travnja 2000., u godini Velikoga jubileja, na dan kanonizacije svete Faustine.
U Dnevniku sv. Faustine, napisana je Isusova poruka u vezi ovoga blagdana: “Ja želim, da Blagdan Božanskog Milosrđa postane utočište i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest taj dan, dobiva savršeni oprost od grijeha i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustave kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti Meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skerlet.”
Prvi put milosrdni Krist ukazao se sestri Faustini 22. veljače 1931. u mjestu Plock (Poljska). Sestra Faustina piše: “Uvečer bijah u svojoj ćeliji i opazih Isusa u neobičnoj bjelini i sjaju. Podiže ruku na blagoslov, a lijevu ruku stavi na svoje Srce. Neznatno rastvorivši ogrtač na prsima, pokaza na sjajne zrake, jedne bijele, a druge crvene. Blještile su iz njegova Srca. U potresenosti i šutnji, promatrala sam veličanstveni prizor i mislila na veličinu Božju u Isusu. Moja duša bijaše potresena strahom i neobičnom radošću. Isus mi reče: “Priredi sliku i prikaži Mene ovakvog, kakvog Me sada vidiš, te na sliku stavi natpis: “Isuse, uzdam se u Te”. Želim da se ta slika poštuje najprije u vašoj kapelici, a zatim da se to čašćenje raširi po svemu svijetu”.

Sestri Faustini Isus je rastumačio sjajne zrake: “Zrake na slici označuju Krv i Vodu, što su izvirali iz dubine Moga milosrđa, nakon što Moje Srce bijaše probodeno kopljem, nakon Moje smrti na Križu. Bijele zrake označuju Vodu, koja čisti duše, a crvene zrake označuju Krv, koja daje život dušama. Štititi duše od stroge pravde Moga Oca nebeskoga. Sretan onaj, koji bude živio u zakloništu ovih zraka, jer neće strahovati od Božje srdžbe”.

Tijekom Svoje Muke, Isus je prolio skoru svu Svoju Krv. U Svom Srcu na samrti ostade Mu tek nekoliko kapi. Božja Providnost je pustila da koplje otvori njegovo Srce i da isteče i zadnja kap njegove Krvi. Isus želi da taj znak njegove Ljubavi bude posebno poštivan i čašćen u pobožnosti prema Božjem milosrđu. Zato je preporučio sestri Faustini da napiše ovu kratku, strijelovitu molitvu i da se njome često služi: “Krvi i Vodo, što istekoste za nas iz Srca Isusova poput milosrdnog izvora, uzdam se u VAS”!

Isus je zaželio da se ispod napišu riječi: “Isuse, uzdam se u Te!”

Fotografija Župa Bdm Karmelske Rijeka.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/nedjelja-bozanskog-milosrda-bijela-nedjelja/

Tra 20

NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA – Izvor milosti za sve ljude


Na blagdan Božanskog Milosrđa, u našoj crkvi u tri sata popodne, u Času Božanskog Milosrđa, biti će izložen Presveti Oltarski Sakrament. U času kada je Isus umro za nas na križu, molit ćemo se Milosrdnom Ocu. To je Sveti Čas, jer sam Isus je tražio od s. Faustine da posebno štuje i zaziva Božje milosrđe u 15,00 sati.
“Podsjećam te, Moja kćeri, da ti, kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, uroniš posve u Moje milosrđe, proslavljaš ga i hvališ. Zazivaj njegovu svemoć cijelom svijetu, a posebno siromašnim grešnicima, jer sada je ono široko otvoreno svakoj duši. U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge. U ovom času dolazi milost cijelom svijetu.” (Dn, br. 1572)
Molitva u času milosrđa: O krvi i vodo, što potekoste iz srca Isusova, kao izvor Milosrđa za nas, uzdam se u Tebe!

Fotografija Župa Bdm Karmelske Rijeka.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/nedjelja-bozanskog-milosrda-izvor-milosti-za-sve-ljude-2/

Tra 19

NAJAVA!!!

 

Fotografija Župa Bdm Karmelske Rijeka.

Trajni link do ovog članka: http://bdm-karmelska.com/najava-7/

Stranica 1 od 10012345...102030...Zadnja »

Prikaži još...

Top